lauantai 17. elokuuta 2024

317 PÄIVÄÄ SOTAA. 317 PÄIVÄÄ PANTTIVANKEUDESSA GAZASSA

Tämä kulunut vuosi on ollut yksi raskaimmista ehkä koko elämäni aikana. En ole edes pystynyt kirjoittamaan, sillä energia menee joka päivä surullisten, sydäntäsärkevien uutisten ja tapahtumien sulatteluun. Ensimmäisinä viikkoina Hamasin tekemän brutaalin ja epäinhimillisen massamurhan jälkeen, en voinut itkemättä katsoa pieniä lapsia bussissa. Niin moni (yli 40 lasta) oli kokenut hirvittävän kuoleman kiduttajien käsissä. Tämän jälkeen on turha puhua vapaustaistelijoista, tai kahdesta valtiosta. Palestiinalaiset osoittivat käytännössä, ettei se ole heidänkään agendana. " Joelta merelle, Palestiina on vapaa" tarkoittaa juuri sitä. He haluavat vain yhden valtion, palestiinalaisen terroristivaltion.
Ei kukaan olisi toivonut tällaista vuotta, sanoi joku viisaasti. 7. lokakuuta aloitti painajaisen, jolle ei vielä näy loppua! Tälläkin hetkellä n 120 perhettä odottaa epätoivoisina jotain uutista omaisestaan, joka vielä on Gazassa, elävänä tai kuolleena. Hamas käyttää raakaa psykologista manipulointia ilmoittamalla vähän väliä sen ja sen nimisen menehtyneen. Usein nämä tiedotukset eivät pidä paikkaansa, joskus pitävät. Epätietoisuus on raastavaa! Lähes 100 panttivankia yli 240stä vapautettiin marras-joulukuun tulitaukojen aikana. Senhän Hamas rikkoi, ja on nostanut panoksiaan sen jälkeen niin, ettei uutta tulitaukoa tai panttivankien vapautusoperaatiota ole voitu suorittaa. Yli 10 heistä on löydetty menehtyneinä Israelin armeijan edetessä Gazan alueella. Kesäkuussa IDF onnistui tiedustelupalvelunsa avulla paikallsitamaan ja vapauttamaan kolme heistä, joita pidettiin vankeina gazalaisten siviilien kodeissa. (He epäilemättä saivat suuren palkkion vanginvartijan tehtävästään.)


Viranomaiset ovat epävirallisesti ilmoittaneet, että elossa on ehkä enää 30 kaapattua. Kaikki tietenkin toivovat, että he olisivat väärässä! Me monet vielä rukoilemme 1-vuotiaan Kfir-pojan puolesta, joka kaapattiin 5-vuotiaan Ariel-veljensä ja Shiri-äidin kanssa lokakuussa. Herra voi tehdä ihmeitä heidän elämässään!

Olemme kuulleet monista näistä ihmeistä Gazan sodan aikana. Mutta ne vaativat aivan oman artikkelinsa. Panttivangit, jotka pääsivät joulukuussa vapauteen. kertoivat, että Jumalan läheisyys oli usein käsinkosketeltavaa terroritunneleissakin! Ja se oli seurausta ihmisten rukouksista! Ei unohdeta heitä, vaikka muu maailma on jo paljolti unohtanut. 

Toinen asia on kulovalkean tavoin levinnyt antisemitismi sodan puhkeamisen jälkeen. Tätä myös Suomen media lietsoo ja vaikuttaa hyvin negatiivisella tavalla kansan melipiteeseen. Miten on mahdollista, että kun 7 terroristivaltiota hyökkää Israelin kimppuun eri puolilta, niin Israelia syytetään kaikesta?

Suosittelen todella muiden uutiskanavien seuraamista, YLEn sijaan. Tässä muutamia esimerkkejä:

- TV7n Israel Uutiset klo 21 päivittäin (suomenkielinen tekstitys)

- Patmoksen Israel Nyt- dokumentti (Pasi Turunen)

- IRRTVn Israel Studio (Risto Huvila)

- Ivan Puopolon keskustelu-ohjelmat (Käsittelee myös Israel-aihetta)

-Englanninkielisiä uutisia

1) ILTV

2) Jerusalem Post

3) Israel Today (messiaaninen uutissivusto)

Pari viikkoa sitten Israel sai surmattua Hamasin pääjohtajan Ismael Haniyen, joka sattui olemaan Iranissa silloin. Myös samoihin aikoihin useita iranilaisia terrori-johtajia ja Hizbollahin päätekijöitä oli löydetty ja "neutraloitu". Tämä nosti Iranin johtajassa Khomeinissa valtavan vihan ja halun hyökätä israeliin kaikkien joukkojensa ja liittolaistensa kanssa. Tähän mahdolliseen hyökkäykseen Israel on nyt varustautunut. 

Me uskome Jumalan, Kaikkiavaltiaan varjelukseen ja ohjaukseen kaikessa! 

Psalmi 79:9-13 Auta meitä sinä, pelastuksemme Jumala, nimesi kunnian tähden, pelasta meidät ja anna meidän syntimme anteeksi nimesi tähden. 

Miksi pakanat saisivat sanoa: "Missä on heidän Jumalansa?" Tulkoon tunnetuksi pakanain seassa, meidän silmäimme nähden, sinun palvelijaisi vuodatetun veren kosto.

Tulkoon vankien huokaus sinun kasvojesi eteen; suuren käsivartesi voimalla pidä elossa kuoleman lapset.

Ja maksa naapureillemme, heidän helmaansa, seitsenkertaisesti se herjaus, jolla he ovat herjanneet sinua, Herra.

Mutta me, sinun kansasi, sinun laitumesi lampaat, kiitämme sinua iankaikkisesti, julistamme sinun kiitostasi polvesta polveen.

Ollaan valveilla, ymmärretään, missä ajassa me elämme, muistetaan vangittuja, ja Israelin taistelua terrorismia vastaan!



tul