tiistai 14. helmikuuta 2017

ASUNTOILMOITUKSIA


Olen asunut nyt vuoden ja melkein kolme kuukautta samassa asunnossa. Asunto on tilava, ja siinä on monia hyviä puolia; se on kesällä viileä, talvella suht koht lämmin; käytössäni on puutarha, jossa asuu iso, suloinen koira, täältä on upeat näköalat erämaahan, ilma on raikasta, vuokraisäntäperhe on mukava, kauppa ja bussipysäkki ovat lähellä. Oikeastaan ainoa haittapuoli on paikan eristyneisyys ja pitkä matka, minkä kokee varsinkin sapattina, kun julkiset kulkuvälineet eivät toimi. Joudun olemaan melkein kaksi päivää viikosta yksin, ainoa mahdollisuus päästä ihmisten ilmoille on ottaa taksi.
Se on alkanut tuntumaan rasittavalta. Tästä syystä olen nyt vuoden vaihteen jälkeen katsellut asuntoilmoituksia, vastannutkin joihinkin ja käynyt katsomassa yhtä asuntoa. Paikallinen asuntojen vuokraus ei käy ihan samalla tavalla, kuin meillä. Usein ilmoitukset ovat paljon epämääräisempiä kuin meillä, vuokran hintaa tai asunnon neliöitä ei ole mainittu. Ilmoitus saattaa olla näin yksinkertainen: Vuokrataan studio omalla sisäänkäynnillä .....-alueelta. Ja yhteystietona sähköpostiosoite.

Seuraavassa muutamia kokemuksia.
Vastasin tällaiseen ilmoitukseen, joka oli juuri sillä alueella, johon halusin, sillä se oli rauhallinen, lähellä hyviä liikenneyhteyksiä ja monia seurakuntalaisia.Usean s-postiviestin jälkeen vuokranantaja lähetti kuvia asunnosta, joka olikin kaunis pienehkö huone, mutta keittiön virkaa toimitti hylly ja taso, jossa oli mikroaaltouuni, vedenkeitin ja kulmassa pieni jääkaappi. Vuokra lähes 1000€! Ei kiitos! Tarvitsen hieman parempia keittiövarustuksia ja hinta/laatu-suhde ei ollut ihan kohdallaan.

Toisessa ilmoituksessa samalla alueella vuokrattiin erillisiä huoneita naishenkilöille. Kun kyselin yksityiskohtia, mukavuuksia, mm pyykinpesumahdollisuuksia ym ja vuokraa, vuokranantaja kysyi minulta, paljonko olisin halukas maksamaan. No vastasin, että se tietysti riippuu huoneen koosta, ja kaikesta muusta asuntoon liittyvästä, mutta maksimi vuokratarjoukseni olisi huoneesta 500€. Hän vastasi: "Siihen hintaan saat vain JAETUN HUONEEN!" Jälleen ehdoton EI KIITOS!

Kolmas oli  studio Vanhassa Kaupungissa. Nyt vuokra oli kohdallaan, 620$, eli n 600€. Ja vaikka Vanha Kaupunki vähän mietitytti, asunto kuulosti lupaavalta, varsinkin kun huomasin, että se sijaitsi rauhallisella armenialaisalueella. Sovin asunnon näytön eräälle iltapäivälle. Alue olikin todella viehättävä. Iäkäs vuokranantaja vaikutti mukavalta. Asuntoon oli sisäänkäynti pieneltä pihalta. Mutta huone oli todella pieni (nykyisen keittiöni kokoinen!), siinä oli pieni kokoontaitettava sänky, retkipöytä ja muutama pieni kaappi/lipasto. Sen yhteydessä oli alkeelllinen keittokomero ja kylpyhuone. Suihkuvesi lämmitettiin erillisessä vesisäiliössä, lämmitys kesti n kolme tuntia. Pyykkimahdolllisuuksia ei ollut. Alueen idyllisyydestä huolimatta jouduin toteamaan, että pitkempiaikaiseksi asunnoksi se olisi liian hankala.

Nyt olen käynyt kolmisen viikkoa kirjeenvaihtoa vuokranantajan kanssa, jolla on myös studio hyvällä alueella. En ole vielä onnistunut näkemään asuntoa tai saamaan kuvia, enkä edes vuokran hintaa selville, ja välillä hän unohtaa, että on ollut kanssani ollenkaan kirjeen vaihdossa!!

Eli etsintä jatkuu ja toivossa on hyvä elää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti