sunnuntai 18. kesäkuuta 2017

UUSI ELÄMÄ

Antonyn hautajaiset pidettiin vihdoin viime viikon keskiviikkona. Ne oli peruutettu jo kolme kertaa sitä ennen, koska oli suuria ongelmia saada hänet kuljetettua Irakista. Odotusaika oli raskasta erikoisesti perheelle.
Hautajaiset pidettiin Jerusalemin Allianssiseurakunnan 125vuotta sitten perustetulla kauniilla protestanttisella hautausmaalla. Siellä lepäävät monet kuuluisat pioneerit ja tienraivaajat Israelin historiassa, mm Derek Prince, Dola Ben-Yehuda, nykyheprean kehittäjän tytär, joka ensimmäisenä puhui hepreaa äidinkielenään, ja Rolla Floyd, joka perusti ensimmäisen vaunu-kuljetuslinjan Jaffan ja Jerusalemin välille. Hautausmaata kiertää 120 metriä pitkä muuri, johon on maalattu Jumalan rakkauden sanoma Raamatun historian kautta luomisesta Ilmestyskirjaan. Yhdessä kuvassa Juudan leijona murskaa käärmeen allensa. Se kuvaa Jumalan voittoa pahan vallasta, tapahtumaa, jonka vielä odotamme tapahtuvan konkreettisesti maailmassa. Päivää, jolloin kaikki asetetaan Hänen jalkojensa alle ja luodaan uudet taivaat ja uusi maa.

Tilaisuus oli erittäin koskettava ja hyvä sanoma oli siellä läsnä kaikissa puheissa. Kun arkkua laskettiin maahan, tuli puhelinsoitto sairaalasta: lapsi oli syntynyt!
Se oli kaikille läsnäolleille valtava todistus siitä, että surun ja kuoleman keskellekin voi syntyä uusi elämä, joka tuo toivoa tulevaisuudesta!
Vitsailimme myöhemmin siitä, että Antonyllä oli tapana myöhästyä usein ja aina hän sanoi, että Jumala käytti sitäkin, avasi ovia myöhästymisen kautta. Nyt hän oli myöhästyä omista hautajaisistaan! Mutta ei sittenkään; ne olivat juuri ennalta määrättyyn aikaan, samaan aikaan kuin vauva saapui tähän maailmaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti