lauantai 21. huhtikuuta 2018

ONNEA 70-VUOTIAALLE IHMEELLE!

Ensi viikolla 19.4 vietetään Israelin 70-vuotista itsenäisyyttä suurin juhlallisuuksin. 19.4.48 tapahtui se suuri ihme, että melkein 2000 vuotta hajoitettuna ympäri maan piirin ollut kansa palasi omaan maahansa ja julistautui itsenäiseksi valtioksi. Lähes kaikki muut maat (ja YK) tunnustivat uuden valtion, paitsi ympäröivät arabimaat. Se oli Kaikkivaltiaan Jumalan suuri ihme; näin ei ole koskaan tapahtunut maailman historiassa aikaisemmin, ei minkään kansan kohdalla! Israelin valtio ja kansa ovat suuri todistus Jumalan olemassaolosta ja Hänen sanansa totuudesta! Tämä kaikkihan profetoitiin jo vuosituhansia sitten, että Jumala kokoaa kansansa jälleen omaan maahansa, jo ennen kuin heidät itse asiassa hajoitettiin, ensin Babyloniaan ja myöhemmiin , v 70 Jerusalemin tuhoutumisen jälkeen kaikkialle maailmaan.

Itse asiassa Raamatussa on laskujen mukaan yli 600 profetiaa Israelin kansan pakkosiirtolaisuudesta ja jälleen kokoamisesta (mm Danielin ja Jeremiaan kirjat) ennenkuin kumpikaan oli tapahtunut.
Jeremian luvussa 31 on useita ennustuksia siitä, miten Jumala kokoaa kansansa pohjoisesta maasta ja maan ääristä (jae 8) Luvun lopussa on myös lupaus uudesta liitosta, laista, joka kirjoitetaan sydänten tauluihin kivitaulujen sijaan, lupaus Jumalan läheisyydestä, tuntemisesta ja syntien anteeksisaamisesta. (jakeet 31-34)
Nyt näiden profetioiden ensimmäinen osa on toteutunut; juutalaiset ovat palaamassa suurin joukoin omaan maahansa. Väkiluku on kasvanut muutaman vuoden aikana 6:sta miljoonasta 8,8 miljoonaan.
Nyt odotetaan toisen osan toteutumista; hengellistä kääntymistä. Sitä on jo näkyvissä monin paikoin. Viimeisen kahden vuoden aikana asenteet kristinuskoa kohtaan ovat muuttuneet suuresti lämpimämmiksi ja ihmisillä huomaa janon Jumalaa kohtaan. Keskustellessani monen kanssa puhe kääntyy helposti hengellisiin asioihin. Uutta Testamenttia tutkitaan. Monet ortodoksijuutalaiset ovat kääntyneet messiaanisiksi.
.
Vuonna 1948 Jumala aloitti näyttämön valmistamisen suurta maailmanlopun näytelmää varten, näytelmää, jossa Israel ja juutalainen kansa näyttelevät päärooleissa. Kyse on jännitysnäytelmästä, taistelusta hyvän ja pahan välillä ja se on myös rakkaustarina: Jeesuksen ja hänen morsiamensa kertomus. Me saamme kaikki osallistua siihen. Tulevat kuukaudet tulevat näyttämään, mitä roolia kukin maa näyttelee tässä suuressa draamassa. Loppuhuipennus on jo tiedossamme; Kuningas palaa kunniassaan hallitsemaan maailmaa Israelista käsin, Jerusalem pääkaupunkinaan!

Ei siis mikään ihme, että muslimimaailma on itsenäistymisestä alkaen niin raivoisasti vastustanut pientä juutalaisvaltiota, eikä tänä päivänäkään tyydy muuhun ratkaisuun, kuin siihen, että juutalaiset on ajettava pois koko alueelta, ja vielä enemmän: tuhottava kokonaan! Kyseessä on hengellinen valta, joka kaikessa vastustaa Jumalaa ja hänen Sanaansa.

Ensi viikon juhlallisuuksiin on jo varauduttu; liput ja julisteet koristavat katujen varsia. Erilaisia tapahtumia järjestetään niin kaikelle yleisölle kuin kirkoissa. Torstai 19.4. on perinteisesti koko kansan piknik-päivä. Itsenäisyysjuhlat ovat joka vuosi suuri tapahtuma, kansanjoukkoja juhlii kadulla, laulaen ja tanssien. Tänä vuonna ehkä vielä enemmän.

Elämäni on viime viikkoina asettunut jotensakin säännöllisiin uomiinsa, jos elämä Israelissa koskaan voi olla säännöllistä! Ensi viikolla saan pitää vieraanani ryhmää Suomesta. Se katkaisee kyllä säännöllisyyden. Voimme yhdessä osallistua myös viikon juhlallisuuksiin. 














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti