perjantai 11. marraskuuta 2016

JALLEEN TAALLA - MEIDAN AIKAMME OVAT HANEN KADESSAAN.





Kun ensimmaista kertaa matkustin bussilla kaupungille asioille muutaman viikon tauon jalkeen, ja bussi lahestyi tuttuja Mea Shearimin kulmia, sydamessani laikahti lammin tunne: on ihanaa taas olla taalla! Tutut nayt, katujen halina, leipomoista leijaileva paistetun leivan tuoksu. Vain se tunnelma, mika on niin ainutlaatuista juuri Jerusalemille. Avarat maisemat antavat tilaa hengittaa ja avartavat mielta katsomaan kauas, kuvainnollisessakin mielessa. Kaiken maailman kuohunnan, sotien poliittisen taistelun keskella on turvallista luottaa Iankaikkiseen Luojaan, joka hallitsee, ei ole ainoastaan taman maailman tilanteita, vaan myos meidan kohtaloamme.
Paluutani ovat varjostaneet muutamat seikat, jotka ovat pakottaneet ottamaan alun kevyemmin. Suomessa oloaikani oli todella kiireinen ja vaikka monia todella hyvia asioita tapahtui, palautuminen matkojen ja kokousten rasituksista onkin ollut hidasta. Kuukautta varjosti myos rakkaan ja laheisen ystavan poismeno, ystavan, jonka kanssa minun piti aluenpitaen saapuakin tanne Israeliin. En voi olla ajattelematta, miten erilaiseksi vuoteni taalla olisi muodostunut hanen kanssaan. Mutta tassakin tilanteessa, ja muissa elaman taisteluissa, joita on vaikea ymmartaa, lohduttavat valtavasti Raamatun sanat Psalmista 31: 14-15 "Mutta mina luotan Herraan, ja sanon: Sina olet minun Jumalani. Minun aikani ovat sinun kadessasi."
Jumalan aikataulu meidan kohdallamme on ihmeellinen, sen sain nahda Suomessa monta kertaa, aivan pilkulleen. Nyt odotan, miten asiat taalla Israelissa jalleen johdattuvat ja loksahtavat paikoilleen. Joitakin muutoksia on selvasti nakyvissa verrattuna kevaaseen ja kesaan.


Yksi harmittavimmista kaytannon asioista taalla on ollut se, etta tietokoneeni on reistaillut, enka paase kirjoittamaan niinkuin olisin halunnut. Siksi myos pilkut puuttuvat a:n ja o:n paalta, silla kirjoitan lainakoneella. Ja ehka teksteja syntyy myos vaan harvemmin kuin ennen. Jumala luultavasti hallitsee myos tietotekniikan ja auttaa loytamaan paikan tai henkilon, joka pystyy hoitamaan yhteyteni taas kuntoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti