perjantai 15. tammikuuta 2016

SUURIA JA PIENIÄ RUKOUSVASTAUKSIA

Rukous saa aina uutta pontta ja rohkaisua, kun saamme vastauksia. Kun koemme todeksi sen, että meillä todella on Taivaallinen Isä, joka kuulee pyyntömme ja vastaa tarpeisiimme, niinhin pieniinkin ja omissa silmissämme mitättömiin. Juuri niissä pienissä asioissa, joista eivät välttämättä tiedä muut kuin Herra, huomaamme Hänen rakkautensa ja huolenpitonsa.

Viime viikolla Punaisessa Matossa rukoilimme "I"n puolesta. Hän oli kurjassa kunnossa, sormi oli todella tulehtunut ja paksuna, suuren paiseen peittämä. Näytti jo että tulehdus oli leviämässä muualle. Kehoitimme lähtemään lääkäriin, mutta koska "I" ei halunnut, voimme vain rukoilla hänen puolestaan. Hän nukkui suurimman osan ajasta sohvalla ja välillä luki jotain hyllystä löytämäänsä kirjaa. Tällä viikolla "I" saapui jälleen. Sormi oli paljon parempi! Yksi työntekijöistä kertoi, että paise oli puhjennut itsestään ja mätä tuli ulos. Tulehdus oli lähtenyt. Kiitos ja kunnia Herralle! "I" oli paljon iloisempi, luki taas kirjaa ja välillä hymyili. Työntekijä kertoi, että hänellä oli jo ollut monia hyviä keskusteluja "I"n kanssa ja että tämä oli lähellä ratkaisua lähteä pois kadulta ja aloittaa uusi elämä. Hän on ollut niin huonossa kunnossa pitkään, että monesti luulivat jo menettäneensä hänet. Herralla on kuitenkin vielä jotain "I"n elämän varalle! Jano on kova löytää elämän tie! Tämä on se tärkein rukousvastaus, jota rukoilemme.

Kun muutat pidemmäksi ajaksi uudelle paikkakunnalle tai jopa toiseen maahan, on vaikea tietää, mitä ottaa mukaan ja mitä tarkalleet tulet tarvitsemaan. Jotain hankintoja täytyy aina tehdä, jotta olo olisi mukavaa. Minun oli helppo muuttaa asuntooni, koska huonekalut, astiat (jotain vispilää ja kauhaa lukuunottamatta), liinavaatteet ja siivousvälineet olivat jo täällä valmiina. Kylpyhuoneeseen kaipasin kuitenkin lokerikkoa tms suihkutarvikkeita varten. Kaupasta niitä olisi saanut vaikka minkälaisia, mutta tuntui turhalta kuluttaa 20-30€ tarvikkeeseen, jota en taas myöhemmin tarvitse enkä voi ottaa mukaan Suomeenkaan. Kysyin eräältä paikalliselta ystävältä, onko Jerusalemissa kierrätyskeskusta, sillä meillähän löytää kaikkea kätevää pienellä rahalla juuri niistä. Ei ollut, Israelissa ei harrasteta niitä. (Yhden pienen kirpputorin kyllä löysin Jaffakadun liepeiltä.) Täällä kierrätetään kaikki roskalavojen avulla! Niiden päälle jätetään usein vaatepusseja, astioita, huonekaluja, elektroniikkaa, vaikka mitä. No, mahdollisuudet ovat kyllä aika pienet, että kukaan heittäisi pois ehjää kylpyhuone-lokerikkoa, pyörillä ja vielä sopivaa lavuaarini alle juuri minun taloni läheisyydessä olevalle roskalavalle. Hämmästykseni oli suuri kun saavuin kotiin eilen illalla: roskalavan vieressä seisoi juuri sellainen korisarja, joka sopi minulle! Vain yhden korin jalka oli viallinen, mutta se ei olisi muutenkaan sopinut, lokerikko olisi ollut liian korkea. Herran huumoria, ja huolenpitoa!

"Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu." Ps 23:1  Siunattua sapattia!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti