lauantai 21. tammikuuta 2017

HISTORIAN FAKTOJA MUISTIN VIRKISTÄMISEKSI

Seuraavat faktat on otettu internetistä eri lähteistä sekä Ron Cantorin artikkelista "A Two-State Solution is a Three-State Problem". http://messiahsmandate.org/two-state-solution-three-state-problem/ Kuva on Eli B. Hertzelin julkaisusta "Mandate for Palestine". http://www.mandateforpalestine.org/index.html

Kansaa tai valtiota nimeltä Palestiina ei ole koskaan ollut olemassa. Rooman keisari Hadrianus muutti hallitsemansa Juudean provinssin nimen Palestiinaksi vuonna 135AD pyyhkiäkseen kaiken juutalaisuuteen viittaavankin alueelta. Tämän jälkeen vuoteen 1948 eli Israelin itsenäistymiseen saakka alueen, joka on ollut eri kansojen miehittämä, viimeiset vuosisadat Ottomaanien vuoteen 1917, nimenä on ollut Palestiina. Ennen I Maailman sotaa alue ei käsittänyt ainoastaan Jordan-joen länsipuolisia alueita, vaan myös itäiset alueet, itse asiassa koko nykyisen Jordanian valtion alueen.

http://www.mandateforpalestine.org/images/cover01-u2924.png?crc=3829905402Kuten ehkä muistamme, I maailmansodan jälkeen vuonna 1917 turkkilaisten hävittyä sodassa, nk Balfourin julistuksen mukaan, juutalaisille luotiin oma valtio Palestiinaan ja suuri maahanmuutto alkoi ei ainoastaan Euroopasta vaan myös ympäröivistä arabivaltioista. Useat näistä arabivaltioista myös karkoitti koko juutalaisväestönsä Israelin perustamisen jälkeen. Tämä julistus sai myös kansainvälisen laillisen voiman vuonna 1920 San Remon konferenssissa.
Jordaniaa ei valtiona ollut olemassakaan ennen vuotta 1921, jolloin britit erottivat silloisesta Palestiinasta 77% sen maa-alueesta ja loivat arabeille oma kansanvaltionsa Jordan-joen itäpuolelle. Tämä valtio sai nimekseen Transjordania.
Kun Englanti vetäytyessään Palestiinasta vuonna 1947 halusi luoda alueelle turvallisuutta ja vakautta, he ehdottivat YK:lle alueen jakoa juutalaisten ja arabien erillisiin valtioihin, huom, EI Israelin ja Palestiinan valtioihin. Kyseessä on silmänkääntötemppu, kun väitetään, että palestiinalaisilta on viety heidän maansa Palestiina! Israel hyväksyi tämän ehdotuksen, vaikka se veloitti lisää sen jo menettämästä alueesta. Palestiinalaiset eivät koskaan hyväksyneet tätä ehdotusta eivätkä koskaan ole sen jälkeenkään perustaneet omaa järjestäytynyttä valtiota, eivät myöskään monet ympäröivät arabivaltiot ole perustaneet tai tunnustaneet valtiota nimeltä Palestiina niiden kahden vuosikymmenen aikana kun Jordania hallitsi Länsirantaa ja Itä-Jerusalemia. Nykyäänkin monilla palestiinalaisilla on Jordanian kansalaisuus ja passi, vaikka asuisivat Israelin alueella.

Israel sen sijaan julistautui itsenäiseksi 14.5.1948. Samana päivänä ympäröivät arabivaltiot ja alueella asuvat palestiinalaiset aloittivat hyökkäyksen Israelia vastaan. Israel kuitenkin voitti sodan. Jordania otti haltuunsa Itä-Jerusalemin sekä Jordanin länsirannan.

Kansainvälisen lain mukaan Israelia ei voi kutsua "miehittäjäksi", koska ei ole ollut mitään valtiota, jonka he olisivat voineet miehittää.





Jerusalemiin rakennettin koko kaupungin läpi kulkeva raitiolinja 2000-luvun alussa. Kilpailutuksen voittivat kaksi ranskalaista firmaa. Raitiolinjan tuli kulkea läpi Itä-Jerusalemin lähiöiden Es Sahl, Shuafat ja Beit Hanina. PLO valitti Ranskan tuomioistuimelle, että raitiolinjan rakentaminen heidän alueelleen oli laitonta. Asiaa tutkittiin korkeimmassa oikeudessa ja tultiin siihen tulokseen, että Israelin läsnäolo näillä alueilla oli täysin laillista ja kansainvälisten lakien mukaista. Heillä oli oikeus huolehtia alueen infrastruktuurista ja hyvinvoinnista, mitä raitiolinja tulisi tukemaan.  PLO hävisi oikeudenkäynnin ja joutui maksamaan suuret sakot kyseessä olleille firmoille. PLOn syyte katsottiin jopa oikeutta halventavaksi, eikä tuomioistuin katsonut olevan asianmukaista ottaa osaa yksityisten ihmisten mielipide-eroavaisuuksiin ja kiistoihin, sillä kyseessä ei ollut valtiollinen asia. Raitolinja valmistui vuonna 2011.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti