Maailman tilanne ja Donald Trump Maailma on viime vuosina kokenut suuria käänteitä, niin poliittisesti kuin sosiaalisesti; tuhansia ihmisiä on paennut Lähi-Idästä väkivaltaa ja sotia Eurooppaan, islamin nousu ja väkivaltaistuminen on suuri uhka Länsimaillekin. Viimeksi viime vuoden lopulla käytiin USAn presidentin vaalit ja tunteita kuohuttaa uuden presidentin Donald Trumpin valinta. Hänen virkaanastujaistilaisuutensa aikana eilen 20.1.17 monissa kaupungeissa osoitettiin väkivaltaisesti mieltä hänen valintaansa vastaan ja tänään 21.1. on odotettavissa naisten marsseja ympäri USAta ja jopa eri puolella maailmaa Trumpin edustamia arvoja vastaan; pelätään hänen levittävän rasistisia, seksistisiä ja naisten tasa-arvoa murentavia mielipiteitä, ja tuovan valtaan nk kovia arvoja, antavan etuoikeuksia Amerikan keskiluokalle köyhälistön kustannuksella. Kuitenkin uusi presidentti on antanut ymmärtää kannattavansa kristillisiä arvoja (tätä osoittaa jo se, että hän on nimittänyt avoimesti kristinuskoa tunnustavia ministereitä eri tehtäviin), hän on pro-life-kannattaja ja Israelin ystävä, aivan päinvastoin kuin edellinen presidentti Obama, puhumattakaan hänen vastaehdokkaastaan Hilary Clintoninsta. Aika tulee näyttämään hänen työnsä todelliset hedelmät.
Taistelu Jerusalemista Samanaikaisesti Israelin tilanne on ollut yhä voimakkaammin niin uutisissa kuin keskustelun aiheena kansainvälisillä areenoilla. Viime keväästä ja UNESCOn pöyristyttävästä julkilausumasta alkaen Israelin oikeus maahansa ja vuosituhansien kulttuuriperintöönsä on asetettu yhä vakavammin vaakalaudalle. Presidentti Obaman ja hänen hallituksensa viimeisiä yrityksiä ennen vallasta poistumistaan oli saada aikaan kansainvälinen päätös Israelin jakamisesta kahtia ja Palestiinan valtion perustamisesta ilman kummankaan osapuolen läsnäoloa. Tämä kokous pidettiin Pariisissa viikko sitten 15.1. 70 maailman valtion ulkoministereiden läsnäollessa.
Konferenssiin agendana oli luoda Palestiinana valtio ennen vuotta 1967- tapahtuneen sodan rajoille, tunnustaa tämä uusi valtio kaikissa kansainvälisissä elimissä, pakottaa Israel lopettamaan siirtokuntien rakentaminen ja vetäytyä valloittamiltaan alueilta, múkaan lukien Jerusalemin Vanha kaupunki ja sen juutalaiskortteli. Jos Israel ei noudattaisi näitä sääntöjä, muilla mailla olisi oikeus boikotoida sitä kaikilla alueilla. Jos rakentamista jatkettaisiin nk "Vihreän linjan" ulkopuolella, tätä voitaisiin pitää terrorismiin verrattavana tekona ja sitä voidaan vastustaa aseellisin keinoin. Arabivaltiot odottivat luonnollisesti paljon tältä konferenssilta!
Uskon, että kokouksen vesittynyt tulos oli paljolti uskovien rukousten tulosta! Loppulausumassa mainittiin laimeasti, että rauhanneuvottelujen toivotaan jatkuvan Israelin ja Palestiinan välillä, ja että todellisen jaon on tapahduttava molempien osapuolten neuvottelujen tuloksena. Miehityksestä ei puhuttu enää mitään. Jopa Amerikan ulkoministeri Kerry soitti Netanjahulle konferenssin jälkeen ja sanoi, että tulevaisuudessa USA tulee kayttämään veto-oikeuttaan Israelin puolesta, toisin kuin joulukuun alustavassa äänestyksessä YK:ssa. Asiaan vaikutti myös huomattavasti Englannin uuden pääministerin Theresa Mayn jyrkkä lausunto joulukuussa, jossa hän suorasanaisesti tuomitsi konferensiin pyrkimykset vaikuttaa suvereenin valtion (Israelin) jakoon. Hän lähetti Pariisiin vain ulkoministeriönsä sihteerin ja muita edustajia, ei itse ulkoministeriä, näin alleviivaten konferenssin turhuutta.
Rukousten lisäksi on hyvä, että on rohkeita ihmisiä, jotka nousevat vastustamaan mielettömyyttä ja laittomuutta!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti