lauantai 20. elokuuta 2016

JÄLLEEN SAPATTI!

Eilen, pitkästä aikaa, päätin viettää sapatin aivan omassa rauhassani ja tehdä monia niitä asioita, mitä perheessä viikon kuudentena päivänä yleensä tehdään, eli käydä torilla ostoksilla, siivota ja laittaa ruokaa.
Mahane Jehuda-torilla on aivan oma tunnelmansa joka päivä, mutta erikoisesti sapatin aattona! Käytävät ovat niin tungokseen asti väkeä, ettei eteenpäin tahdo päästä, kauppiaat huutelevat kovaäänisesti tarjouksiaan. Mutta kukaan ei ole hermostunut, vaan tunnelma on leppoisa ja rento.
Tuntuu mukavalta, kun joka kojulla ostostesi jälkeen kauppias toivottaa "Shabbat shalom" ja hymyilee! Tämä toivotus on kuin lahja toiselle, ja se tulee sydämestä.
Mitään parempaa et voisikaan toivottaa toiselle, kun "shalom" sisältää jo kaiken mitä tarvitset!

Päätin kävellä vielä ostospusseineni Jaffa-kadun toiseen päähän nautiskellen kaupungin ilmapiiristä, katsellen sapatin viettoon kiirehtiviä ihmsiä. Matkalla satuin parin ystävän lisäksi törmäämään vanhojen valokuvien näyttelyyn, josta tässä muutama näyte.


Kuvat oli otettu vuosien 1900-1950 välisenä aikana ja ne kuvasivat Jerusalemin elämää tuona aikana.
Alempi kuva on minusta ihana! Kaupungin päättäjät eivät ujostele heittäytyä lapsiksi leikkipuiston avajaisissa!
Samaa lapsenmielisyyttä ja uskallusta toivon itselleni ja meille kaikille! Iloa ja naurua arjen ja ehkä vaikeuksienkin keskellä.

  SHABBAT SHALOM taas tälläkin viikolla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti