sunnuntai 28. elokuuta 2016

TURVALLISUUSTILANTEESTA JA RAKKAUS ISRAELIA KOHTAAN

 
Turvallisuustilanne Israelissa on parantunut viime talven ja Ramadanin aikaisten kiihtyneiden iskujen jälkeen. Tilannetta rauhoittaa selvästi tehostettu vartiointi pysäkeillä ja kulkuneuvoissa. Elokuun alussa kuitenkin sattui kaksi puukotusyritystä, kun palestiinalaismies puukotti Aturin arabilähiössä nuorta juutalaismiestä ylävartaloon.  Toinen tapaus oli Tel Avivissa, jossa kaksi naispoliisia haavoittui palestiinalaisen hyökkäyksessä. Onneksi kukaan uhreista ei haavoittunut hengenvarallisesti. 
 
On todella ihanaa nähdä ja tuntea, miten ihmiset kaduilla ja toreilla ovat huolettomia, iloisia ja hymyileviä. Taannoinen terrori-iskujen pelon aiheuttama huoli ja kireys ovat poissa. 

Antisemitismi sen sijaan maailmalla on yhä yleisempää, ja nyt jopa Rion olympialaiset saivat osansa siitä. Kohua herättivät tapaukset, joissa libanonilaisjoukkue ei päästänyt israelilaistiimiä samaan bussiin, egyptiläis- urheilija kieltäytyi kättelemästä ottelun voittanutta israelilalaisosapuolta ja syyrialainen painija ei suostunut ottelemaan israelilaista vastaan. Olympiakomitea tutkii tapauksia ja ainakin yhdessä tapauksessa urheilija lähetettiin takaisin kotimaahan, toinen vetäytyi koko kisasta. Kisojen henkeen kuuluu suvaitsevaisuus ja kansojen yhdistyminen. Tämä periaate ei ole toteutunut tänä vuonna!

Israel on niin tottunut taistelemaan turvallisuutensa puolesta, että sen ekspertin taidoilla terrorismin ehkäisyssä on kysyntää jo kaikkialla maailmassa. Ranskan ja Belgian hallitukset ovat pyytänyt Israelilta apua ja turvallisuuskonsultointia taannoisten terrori-iskujen takia ja Rion olympialaisten koko turvallisuussuunnittelu annettiin israelilaisten turvafirmojen toimeksi! 
 
Jerusalem on kohta maapallon turvallisin paikka!
Sitä se tulee olemaan ainakin silloin, kun Jeesus palaa takaisin ja hallitsee tuhatvuotisessa valtakunnassaan, jonka jakamaton pääkaupunki tulee olemaan Jerusalem. Rukoillaan kaikkien ihmisiä erottavien raja-aitojen kaatumista jo nyt, ja rauhaa Israelille! 

Tätä raja-aitojen kaatumista on jo näkyvissä huomattavalla tavalla. Näyttää siltä, että uskoon tulleet entiset muslimit saavat aivan erityisen rakkauden Israelia kohtaan sydämeensä. Kuulin vastikään uzbekistanilaisesta entisestä muslimista, joka usean kuukauden ajan säästi pienestä palkastaan, jotta voisi lähettää avustusta Israelin tarpeisiin. Summa, jonka hän rakkaudella ja rukouksin lahjoitti, oli neljän kuukauden palkan arvoinen. Näin on myös Israelissa, jossa muslimeja kääntyy jatkuvasti, Raamattuja ja Uusia Testamentteja otetaan vastaan paljon.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti